Ässät kertoo nettisivullaan julkaisemassaan tiedotteessa päättyneen tilikautensa sujuneen koronaviruspandemiasta huolimatta vähintäänkin kohtuullisesti.

Liigajoukkueen taustayhtiö HC Ässät Pori Oy:n liikevaihto oli kaudella 2019-20 ennätykselliset, lähes 6,5 miljoonaa euroa. Voittoa kertyi yli 133 000 euroa.

Ässien toimitusjohtaja Mikael Lehtinen kiittää tiedotteessa vuolaasti koko organisaatiota hyvästä työstä.

– Yhteistyön ja hyvän joukkuehengen merkitys läpi koko organisaation on meille avainasia ja merkittävä tekijä voitollisen tuloksen taustalla, Lehtinen toteaa ja jatkaa:

– Kausi 2019 – 2020 oli vahva kehitysaskel sekä urheilullisesti että taloudellisesti. Viime kauden kasvu antaa meille positiivisen näkymän ja vahvan uskon siitä, että olemme organisaationa menossa oikeaan suuntaan. Uskon vahvasti, että pystymme edelleen tekemään oikeita asioita sekä urheilullisesti että taloudellisesti.

Koronaviruspandemia aiheutti Ässille tiedotteen mukaan vähintään 100 000 euron menetyksen tulokseen. Osaltaan kauden ennenaikainen päättyminen vaikutti myös kustannusten suhteelliseen nousuun.

– Kauteen 2018 – 2019 verrattuna kustannuspuolen kasvu näyttää suurelta, mutta taustalla on kolme selittävää tekijää; Liikevaihdon merkittävä kasvu, suunnitelmallinen panostaminen urheilupuolen kehittämiseen sekä tulojen äkillinen katkeaminen kauden keskeyttämisen vuoksi. Tuloksen osalta meiltä jäi palkinto saamatta, koska suhteellisesti isoimman tuoton ottelut jäivät pelaamatta, Lehtinen avaa.

HC Ässät Pori Oy on aiemmin arvioinut kuluvan kauden liikevaihtonsa laskevan noin 18 – 22 prosenttia ja arviota tullaan päivittämään seuraavan kerran elo-syyskuun vaihteessa, kun myynnin onnistumisesta on saatavissa tarkempia lukuja.

Lehtisen mukaan seura lähtee tulevaan kauteen hyvin maltillisin taloustavoittein.

– Olimme päässeet liikevaihdon osalta hyvälle kasvu-uralle, joka näyttää nyt katkeavan. Ainoa taloudellinen tavoite kuluvalle kaudelle onkin kassan turvaaminen.