The Athletic -lehden toimittaja Scott Wheeler on arvioinut nuorten MM-kisojen alkulohkojen jälkeen turnauksen parhaita pelaajia.

Suomen joukkueesta ylitse muiden nousevat Anton Lundell (kuvassa) ja Topi Niemelä, jotka saavat kokeneen toimittajan vuolaat kehut.

– Lundell on kuskin paikalla. Sen ei pitäisi tulla kenellekään yllätyksenä. Ainoa odotus oli, että hän on Suomen tavallista ohuemman joukkueen paras pelaaja ja juuri siltä se on näyttänyt. Hän pelaa itseään hienosti vapaaksi vaarallisiin paikkoihin, rakentaa vaivihkaa asioita ja on ollut dominoiva aloitusympyrässä, Wheeler kirjoittaa Nuorten Leijonien kapteenista.

– Tämä on ollut toistaiseksi eräänlainen sisääntulojuhla Niemelälle. Hänen pelinsä on näyttänyt vaivattomalta Suomen kakkosylivoimassa ja hän on ollut täsmällinen sekä tasainen viidellä viittä vastaan. Olen ollut erityisen vaikuttunut hänen jalkatyöstään kiekon kanssa ja ilman sitä, kuuluu puolestaan ylistys alkusarjan jälkeen hieman yllättäen Suomen parhaaksi pistemieheksi (2+5=7) nousseesta puolustajasta.

Kaksikon hyvistä esityksistä Wheeler ei kuitenkaan usko Suomen menestykseen turnauksessa. Hän ennustaa Suomen putoavan lauantain puolivälieräottelussaan Ruotsia vastaan.

Maailmanmestari on toimittajan mukaan Kanada ennen Yhdysvaltoja ja pronssi menee arviossa Ruotsille.