Pedersören kunnasta kotoisin oleva Tony Sund (arkistokuvassa) on kapasiteetteineen mennyt vähän kuin hukkaan tällä kaudella. KHL:n käsittämättömän huonossa Dinamo Riikassa pelaavalla pakilla olisi käyttöä oikeasti hyvässä joukkueessa.

Läntisen konferenssin jumbo, ja pian kautensa päättävä Riika on kerännyt 54 pelistä vain 25 pinnaa ja kahdeksan voittoa. Joukkueella on pelaamatta kuusi peliä, jonka jälkeen kausi päättyy konferenssin viimeiseen tai toiseksi viimeiseen sijaan. Kausi on siis ollut jokaisella mahdollisella saralla totaalista tervanjuontia.

Vielä viime kaudella TPS:ssä pelannut Sund on luutinut tällä kaudella 30 pelissä tehoin 0+10=10 (-7). Paraikaa maajoukkueen mukana Ruotsin EHT:llä olevalle Sundille olisi ex-kiekkoilija Oskar Osalan mukaan käyttöä muuallakin.

– Näen potentiaalia. Kun vain luottaa itseensä, voi hänestä tulla vaikka kuinka iso pelaaja, Osala sanoi torstaina Suomen EHT-pelin välittäneen TV5:n lähetyksessä.

Riika pelaa kauden viimeisen ottelunsa 27. helmikuuta ja Sund voi hyvinkin lähteä johonkin. KHL:n siirtotakaraja on ummessa, mutta esimerkiksi Liigaan tuleminen olisi vielä mahdollista.

– Mihin lie menee, kun Riikan kausi loppuu? Riika kaupannee hänet ja seura saa rahaa, Osala heitti.

IFK Lepplax -kasvatin urapolku ei ole ollut mikään tavanomaisin. Esimerkiksi kaudella 2014-15 hän pelasi vielä II-divisioonaa Muik Hockeyssa, ja pari seuraavaa kautta menivät pääasiassa Sportin junnuissa A:n SM-sarjassa. Sen jälkeen nousukiito on ollut mieletöntä, ja kävipä pelaaja myös NHL-joukkue San Jose Sharksin matkassa.

Lauantaina Suomi kohtaa Ruotsin EHT-turnauksessa Tsekin kello 13 alkaen.