Kukaan tuskin jaksaa enää yllättyä siitä, että Kevin Lankinen tekee NHL:ssä ihmeellisiä juttuja. Tätä ei pidä mieltää epäluottamuslauseena maailmanmestaria kohtaan, vaan pikemminkin ajatuksena, ettei liki jokailtaisessa liekehdinnässä ole enää mitään yllättävää.

Torstaiaamuna Lankinen pisti tiskiin taas sellaiset näytöt, että henkeä salpaa: Ennen viimeisintä peliä kiekkoja 92,5 prosentin varmuudella pysäytelleelle staralle uran ensimmäinen nollapeli, syöttöpiste Chicago Blackhawksin voittomaaliin ja valinta 2-0-voittopelin ykköstähdeksi.

Suomalainen on saanut näytönpaikkoja ja yhtälailla kehuja aivan ansaitusti.

– Kevin on ahkera ja määrätietoinen kaveri. Enkä ole oikeastaan yllättynyt siitä, miten tasaisen hyvin hän on pelannut. Hänen suhtautumisensa peliin ei muutu, oli päällä sitten harjoituspaita tai pelipaita, ja se on minusta todella hieno juttu, Blackhawksin maalivahtien kehitysvalmentaja Peter Aubry oli sanonut NHL:n suomenkielisten sivujen mukaan.

Leikitellään nyt, ja sanotaan se ääneen: Lankinen on iskenyt tällä kaudella tehot 0+2=2, joka on enemmän kuin usealla kenttäpelaajalla. Toki yön osuma oli Philipp Kurashevin upea soolo, mutta yhtä kaikki, tilanne sai alkunsa 29 torjuntaa ottaneen suomalaisen pysäytettyä pikkumustan maalinsa luona.

NHL

@NHL
Philipp Kurashev just split the ENTIRE D. RUTHLESS. #WNH

🇺🇸: bit.ly/37Giyzd @NHLonNBCSports.

Suomalaistähti on saanut vastuuta kenties jopa odotettua enemmän.

– Pidän hänen rauhallisuudestaan ja asenteestaan. Halusin antaa hänelle heti uuden mahdollisuuden sen sijaan, että olisin istuttanut häntä päiväkausia penkillä. Tämä on kova liiga, jossa tulee haasteita eteen joka päivä. Hän on pelannut todella hyvin, Blackhawks-luotsi Jeremy Colliton kehui Lankista viikonloppuna.

Suomalainen on torjunut debyyttikautensa 12 pelistä seitsemän voittoa, ja vain kahdesti hän on jäänyt pisteittä. Lankisen torjuntaprosentti on häikäisevän kova 9,31, päästettyjen maalien keskiarvo on sekin huima 2,29.

LUE TORSTAIAAMUN NHL-JUTUISTA MYÖS:

Ei hyvää päivää sentään! Suomalaissentteri AHL:n pistepörssin kärkeen, puolustaja loistaa pakkien pörssissä

Vihdoin! Leijonien maailmanmestari onnistui viimein avaamaan maalitilinsä NHL:ssä

Ja reppu soi! Sebastian Ahon NHL-uran alku poikkeuksellisen tehokas – tykki nousi jo Esa Tikkasen ohi

Morjesta pöytään! Kevin Lankiselle uran ensimmäinen nollapeli, toinen syöttöpiste ja nousu pelin ykköstähdeksi