Lukon liki 60 vuotta kestänyt odotus päättyi tiistaina, kun joukkue löi Liigan neljännessä finaalissa TPS:n Turussa 6-2 vieden loppuottelusarjan nimiinsä voitoin 3-1. Mikään ei lopulta tullut eteen eriskummallisella kaudella, jota korona koetteli jatkuvasti monesta eri näkökulmasta.

Osansa pirullisesta taudista sai myös Lukko-luotsi Pekka Virta.

– Kyllä tässä vähän on sellainen tunne, että kaikki on jo sanottu. Mutta kreivin aikaan pääsin joukkueen kanssa taas tekemisiin ja hyvään lopputulokseen. Pelaajien kanssa tästä on tullut puhuttua ja kyllä se sairastelun aika oli vaikeaa monella tavalla, Virta myönsi Liigan nettisivuilla.

Lukolla oli tavallaan kinkkinen tilanne, koska sillähän oli lopulta vain hävittävää. Runkosarjan voittajan sulaminen olisi ollut karmea juttu.

– Peleissä näkyi voittamisen paine, mutta positiivinen yllätys oli se, kuinka hyvin pelaajat sen käsittelivät, mestari kertoi.

Mestaruuden merkitys yllätti.

– Tämä on ollut Raumalle paljon isompi juttu kuin osasin itse odottaa. Olisihan se ollut vielä hienompaa, jos olisi voinut olla yleisöä hallilla.

Virtakin juhlii jotenkin, vaikka jo taittumaan päin oleva tauti silminnähden vaikuttaakin luotsiin edelleen.

– Muuten on keskityttävä toipumiseen, että pääsisi lopullisesti näistä härveleistä eroon, Virta viittasi happiviiksiin ja muihin apuvälineisiin.