GM Jarmo Kekäläisen johtamaan NHL-joukkue Columbus Blue Jacketsiin kuuluva latvialaismaalivahti Matiss Kivlenieks nousi jääkiekon MM-kisojen ensimmäisen pelipäivän ykkösnimeksi heittämällä.

Vuonna 2018 maansa mukaan noussut, mutta nyt avauspelinsä myötä kekkereiden debytantti torjui Kanadan rummutuksessa kaikki 38 kutia Latvian voittaessa 2-0.

– Hän oli uskomaton. Latvian voitoista noin 90 prosenttia on kiinni maalivahdista. Hän ei antanut Kanadalle mitään, ei sitten yhtään mitään. Kiitos Matissille! Hän oli iso osa tätä voittoa, joukkuekaveri Ralfs Freibergs ylisti Kansainvälisen Jääkiekkoliitto IIHF:n nettisivuilla Kanada jäädess ensimmäisen kerran 34:een otteluun maaleitta.

Sensaatio oli valtavan iso, sillä voitto oli Latvialle Kanadasta ensimmäinen 11 tappion ja tasapelin jälkeen. Ja se päänahka oli lisäksi ensimmäinen missään kategoriassa – eli MM-kisoissa, olympialaisissa ja U20- sekä U18-kisoissa.

NHL:ssä tällä kaudella kahdessa ottelussa pelannut vahti on esiintynyt taalaliigassa kaikkiaan kahdeksassa ottelussa prosentein 89,9.

– Turhauttavaahan tämä oli. Meillä oli paljon saumoja iskeä maaleja. Olemme olleet tosin kimpassa vasta pari päivää, ja hioudumme yhteen. Ketjut hakevat toisiaan, ja tämä kyllä paranee tästä, kanadalaishyökkääjä Connor Brown pyöritteli.

MM-kiekon toinen päivä:
Norja-Saksa klo 12.15
Tanska-Ruotsi klo 12.15
Iso-Britannia-Venäjä klo 16.15
Suomi-USA klo 16.15
Latvia-Kazakstan klo 20.15
Tsekki-Sveitsi klo 20.15