Usean suomalaispelaajan tähdittämä taalaliigan pudotuspelisarja Nashville Predatorsin ja Carolina Hurricanesin on sittenkin menossa tiukaksi, vaikks sen voitot olivat äskettäin jälkimmäisenä mainitulle 2-0.

Nyt ne ovat jo 2-2, ja Preds on osoittanut kypsyyttä voittamalla peräti kahdesti putkeen jatkoerissä. Näistä toinen irtosi maanantaiyönä, kun Canes kaatui 4-3 Luke Kuninin niitattua ratkaisun toisessa jatkoerässä digitaalien näyttäessä kokonaisaikaa 96.10.

Nashvillen maalivahti Juuse Saros on ottanut roolia isosta. Nuorten maailmanmestari nimittäin torjui joukkueensa ensimmäisessä voitossa 52 kertaa, ja tuo määrä oli isoin kautta Nashville-historian taalaliigan pudotuspeleissä. Dan Ellis koppasi vuonna 2008 samat 52 koppia Predsin eräässä viidennessä pudotuspeliottelussa.

Nyt Saros pisti historiakirjat taas uusiksi, kun tilastoihin kirjattiin peräti 58/61 torjuntaa. Lisäksi joukkueen tukijalasta tuli vasta yhdeksäs maalivahti kautta historian, joka on ottanut vähintään tuon 58 koppia alle 100 minuutin peliajalla.

NHL Public Relations

@PR_NHL
Juuse Saros finished with 58 saves and became the ninth goaltender on record to register at least 58 saves in a playoff game in which he played less than 100 minutes. #StanleyCup

#NHLStats: media.nhl.com/public/news/14…

NHL Public Relations

@PR_NHL
Juuse Saros has made 53 saves in Game 4 and established a @PredsNHL franchise record for most in a playoff game. #StanleyCup

#NHLStats: media.nhl.com/public/news/14…

Pudotuspeleissä pikkumustia käsittämättömällä 92,9 prosentin varmuudella ottanut tulikuuma suomalainen sai pelin tauottua Nashville-luotsi John Hynesin kehut taalaliigan nettisivuilla – ja täysin ansaitusti.

– Saros tekee töitä, mutta pelaajan henkisessä ja emotionaalisessa kypsymisessä on nyt suuria eroja. Hän on tehnyt todella hyvää työtä, ja tarvitsemme sitä jatkossakin.

Kamppailussa pisteiden valossa esille nousivat Predatorsin Mikael Granlund (0+2, +2) ja Erik Haula (0+1, -1).

Täysin uusiksi mennyt “suomalaissarja” jatkuu tiistai-iltana kello 23 alkaen.