Suomalaislupaus Sami Nikun ura on polkenut jo monta vuotta paikallaan Winnipeg Jetsin organisaatiossa. Niku on ikävässä väliinputoajan roolissa. Hän on liian hyvä farmiin, mutta NHL:ssä hänelle ei ole nähty käyttöä. Nikun voi sanoa olevan valmennuksen koirankopissa.

Nikua on yritetty kaupata jo pitkään ulos Winnipegistä tuloksetta. Nyt Winnipegin on kuitenkin ajautunut tilanteeseen, jossa se voi joutua kääntämään takkinsa Nikun suhteen. Winnipegin palkkakatto on täynnä, mutta kaksi pelaajaa on yhä ilman sopimusta. Jostain tarvitsee siis säästää.

The Athleticin toimittaja Murat Ates hahmotteli suunnitelmaa, jolla Winnipeg voisi raivata tilaa palkkakattoonsa. Se tarkoittaisi suurempaa roolia Nikulle.

– Ainoa paikka rosterissa, jossa minun listani mukaan voisi säästää edes 500 000 dollaria on Nathan Beaulieun (1,25 milj.) treidaaminen tai siirtolistaaminen ja hänet korvattaisiin Sami Nikulla (725 000 dollaria), mutta se olisi pelillinen valinta, joka ei ole linjassa Winnipegin aiempien päätösten kanssa, Ates kirjoittaa.

Viime kaudella Niku pääsi pelaamaan vain kuudessa NHL-ottelussa, joissa hän jäi kiikaritehoille. Parhaalla AHL-kaudellaan suomalaispakki on tykittänyt 76 otteluun 54 tehopistettä.