Anton Lundell sai heti NHL-uransa avauksessa upeasti vastuuta. Florida Panthersin kolmosketjun keskellä hyökännyt sentteri pelasi joukkueensa hyökkääjistä alivoimaa toiseksi eniten pelissä, jossa Pittsburgh Penguins jäi jalkoihin pantteripaitojen 5-4-jatkoaikavoitossa.

Keskushyökkääjälupaus sai vastuuta alivoimalla peräti 5.26, ja lukema oli yksi isoimmista koko joukkueessa. Hyökkääjistä enemmän pelasi vain kuinkas muutenkaan kuin Aleksander Barkov (6.16).

– Hän oli alivoiman tappamisessa mahtava Barkovin kanssa, hän tuhosi alivoimaa loistavalla mailapelillä. Lundell myös teki peliä… Voidaan todeta, että hänestä tulee erityinen pelaaja, joukkuekaveri Carter Verhaeghe oli sanonut toimittaja Jameson Oliven twiitin mukaan.

Lundellin kokonaispeliaika nousi reiluun 15 minuuttiin. Ylivoimalla aikaa irtosi tosin vain 16 sekuntia.

Ottelun muista suomalaisista Barkov syötteli kaksi maalia, joista toinen syntyi jatkoajalla. Pittsburghin Kasperi Kapanen saalisti yhden syöttöpinnan.

LUE PERJANTAIAAMUN NHL-JUTUISTA MYÖS:

Maali ja tähdistöön – Teuvo Teräväiseltä mahtava alku uudelle NHL-kaudelle: ”Mitä tahansa tarvitsemmikin, hän voi vastata huutoon”

Erittäin väkevä alku – jatkoaikamaalin niitannut Miro Heiskanen liekehti NHL-avauksen ykköstähdeksi

Patrik Laine loisti NHL-murskavoitossa – matsilla myös koskettava merkitys: ”Tuhosimme heidät!”