Nuoret Leijonat lähtee vedonlyöntikerrointen perusteella yhtenä kirkkaimmista suosikeista alle 20-vuotiaiden MM-kisoihin.

Kisojen nelossuosikiksi Kanadan, Yhdysvaltojen ja Venäjän jälkeen rankattu Suomi on vahva puolustussuuntaan, mutta varsinkin maalinteko kärkimaita vastaan huolestuttaa ainakin The Scoren toimittaja Todd Cordellia.

– Suomi seuraa Venäjän esimerkkiä ja tuo takaisin 10 viime vuoden kisoissa pelannutta pelaajaa. Toronto Maple Leafsin puolustajalupaus Topi Niemelä on yksi kisojen parhaista siniviivapelaajista ja maalivahtipeli tulee olemaan vahvaa. Tämä joukkue ei tule päästämään paljon maaleja, Cordelli ennakoi.

– Pelkään, ettei Suomen maalintekotaito riitä kärkimaita vastaan. Vaikka kokoonpanossa on seitsemän NHL:ään varattua pelaajaa, joukossa ei ole paljoa kärkivarauksia tai huippuluokan talenttia, toimittaja lataa.

– Suomen tavoitteena tulee olemaan tylsyttää vastustajan hyökkäykset pelatessa kärkimaita vastaan. Venäjän tavoin tämä saattaa olla strategiana silloin, kun pelataan tosipelejä, Cordelli päättää arvionsa.

Nuoret Leijonat aloittaa MM-kisaurakkansa 26. joulukuuta kello 21 ottelulla Saksaa vastaan.