Buffalo Sabresin NHL-miehistöön kuuden ottelun mittaisen farmikomennuksen jälkeen paluun tehnyt Arttu Ruotsalainen on pelannut tällä kaudella taalajäillä 17 peliä ja iskenyt niissä kaksi maalia ja neljä tehopinnaa.

Taiturimaisen hyökkääjän viimeisinn farmikomennus kesti lopulta kuuden ottelun verran. The Hockey Writersin mukaan 24-vuotiaan Ruotsalaisen paikka on jatkossa AHL:n sijaan NHL:ssä.

– Ruotsalainen on takaisin isoissa valoissa ja yrittää nyt lunastaa paikkansa vakituisessa NHL-kokoonpanossa. Hyökkääjä debytoi NHL:ssä viime kaudella ja iski 17 peliin tehot 5+1. AHL:ssä syntyi lisäksi 13 peliin 13 (5+8) pistettä. Jos hän pystyy ylläpitämään hyökkäystehonsa ja saa peliinsä ripauksen lisää johdonmukaisuutta, on hän hyvin suurella todennäköisyydellä pelannut viimeisen AHL-pelinsä, The Hockey Writers uskoo.

Ruotsalaisen kannalta nimettömällä nipulla operoiva Sabres lienee ihanteellinen paikka NHL-läpimurtoa silmällä pitäen. Yhdeksi NHL-kauden heittopusseista ennakoitu joukkue on tällä hetkellä kahdeksan pisteen päässä idän viimeisestä pudotuspelipaikasta.