Kari Jalosen luotsaama Tshekki ja Toni Söderholmin valmentama Saksa iskivät yhteen kiirastorstaina suomalaisittain todella mielenkiintoisessa harjoitusottelussa. Valmentajien lisäksi kiinnostusta lisäsi se, että etenkin Tshekin joukkueessa pelasi vaikkapa jääkiekkoliigasta tuttuja nimiä.

Tänä talvena pieleen menneiden Pekingin olympiakisojen jälkeen Tshekin peräsimeen nousseen Jalosen vahva tekeminen sai jatkoa torstaina. Tshekki voitti pelin selvästi 6-2 ottaen suomalaisen alaisuudessa jo kolmannen kiinnityksen. Ennen Saksaa kaatui selvästi heikompi Itävalta maalein 5-1 ja 4-1.

Tostaina pisteille nousi muun muassa Jakub Krejcik, joka iski Tshekin avaushäkin. Hän on pelannut Liigaa Lukossa ja Kärpissä sekä KHL:ää Jokereissa. Pelicansissa maaleja mättänyt Jiri Smejkal syötti yhden maalin.

Tshekin kokoonpanossa viilettivät lisäksi muun muassa JYPissä pelannut puolustaja Jan Scotka, Jukureista tuttu pakki Libor Zabransky sekä Kärppiin Jokereista tullut puolustaja David Sklenicka.

Maat kohtaavat uudelleen heti perjantaina.

Suomalaisluotsien maista Saksa pelaa MM-kiekon Helsingin A-lohkossa ja Tshekki Tampereen B-lohkossa.