Jokerit ilmoitti hiljattain pyrkivänsä Liigaan kaudelle 2023-24. Ensi kaudella Jokerit ei pelaa ollenkaan, mikä tarkoittaa usean pelaajan jäämistä ilman pelipaikkaa.

Merkittävimpiä ensi kaudesta jo Jokereiden kanssa sopineita pelaajia ovat Nicklas Jensen, Brian O’Neill, Alex Grant, Anders Lindbäck ja Philip Holm. Muut Jokereiden ensi kauteen sitoutuneista runkopelaajista siirtyivät muualle jo aiemmin keväällä.

Mielenkiintoista on myös nähdä, johtaako Jokereiden ensi kauden peruuntuminen myös sen lupausten virtaamiseen pois narripaitaisesta seurasta. NHL-lupaukset Miko Matikka ja Samu Salminen olivat jo aiemmin sopineet pelaavansa ensi kaudella Yhdysvaltojen yliopistojäillä, mutta muun muassa Niclas Tenhovuori, Maxim Strbak, Jaroslav Chmelar, Maxim Jelisejev, Kasper Kulonummi, Kasper Halttunen, Santeri Sulku ja Emil Kuusla ovat myös pelaajia, jotka mikä tahansa Liiga-seura ottaisi avosylin vastaan.

Mielenkiintoisia sopimuksettomia pelaajia tämän kauden Jokereiden rungosta ovat myös Jordan Schroeder ja John Norman. Jesse Joensuu siirtyi jo Ässiin kaksivuotisella sopimuksella.