Tshekissä pelattava EHT-turnaus huipentui Leijonien osalta tuttuun tapaan vappupäivän kohtaamiseen Ruotsin kanssa. Vappuriehasta ei tällä kertaa ollut merkkiäkään, sillä Suomi ei saanut tehtyä maaliakaan Tre Kronorin verkkoon.

Selvin ero joukkueiden välillä oli ottelun avauserässä. Ruotsi hallitsi pelin tapahtumia mielin määrin Leijonien saadessa vain yhden laukauksen kohti Ottawa Senatorsista kesken kauden kenkää saaneen Marcus Högbergin vartioimaa maalia.

Suomi pääsi peliin mukaan toisessa erässä, mutta Tre Kronor oli parempi osapuoli läpi ottelun. 20-vuotiaan Elmer Söderblomin maajoukkueuran avausmaali jäi myös voittomaaliksi niin ikään sinikeltaisessa kruununutussa ensimmäistä maajoukkueturnaustaan pelaavan Filip Roosin viimeistellessä toisessa erässä ottelun päätöslukemiksi 2-0.

Tappio katkaisi Leijonien 15 ottelun voittoputken. EHT-turnaus näyttää tällä kertaa päättyvän Kari Jalosen valmentaman isäntämaan voittoon, sillä päihittämällä Itävallan Tshekki siirtyy lohkon kärkeen.

Seuraavan kerran EHT:ssä pelataan jo ensi viikolla.