Jesse Puljujärven nimi on pyörinyt NHL:n siirtohuhuissa käytännössä päivittäin Edmonton Oilersin kauden päätyttyä läntisen konferenssin finaalitappioon Colorado Avalanchea vastaan.

Rajoitetun vapaa agentin oikeudet saatetaan hyvinkin kaupata kesällä toisaalle, minkä vuoksi NHL-toimittajat pyörittelevätkin nyt sormet syyhyten mahdollisia siirtoskenaarioita 24-vuotiaan suomalaisen ympärillä.

Oilersin pitkäaikainen sisäpiiritoimittaja Jim Matheson ehdottaa varsin mielenkiintoista pelaaja pelaajasta -treidiä, jossa toisena osapuolena toimisi uudelleenrakennuksen keskellä operoiva Chicago Blackhawks.

– Olisiko seuroilla halukkuutta vaihtaa Dylan Strome Puljujärveen? Strome on Connor McDavidin juniorivuosien pelikaveri. Kummatkin pelaajat ovat ykköskierroksen varauksia, jotka ovat syntyneet vuoden sisällä toisistaan. Strome on pelannut 270 peliä, Puljujärvi 259. Stromella on 170 pistettä, Puljujärvellä 98. Puljujärvi on kaksikosta parempi luistelija, Stromella on enemmän annettavaa hyökkäyspäässä, Matheson vertailee.

Strome varattiin NHL:ään kolmantena pelaajana kesän 2015 varaustilaisuudessa. 25-vuotias hyökkääjä ei ole toistaiseksi pystynyt vastaamaan tätä kohtaan juniorivuosien jälkeen ladattuihin odotuksiin. Maisemanvaihdos ja paluu yhteen junnuvuosien tutkapari McDavidin kanssa saattaisi olla juuri sitä, mitä maineikkaan kiekkoperheen jäsen tarvitsisi.