Jesse Puljujärven sopimus Edmonton Oilersin kanssa on katkolla. Kanadalaisjoukkuetta tarkasti seuraavat NHL-toimittajat Ryan Rishaug ja Jason Strudwick kiistelevät Got Yer’ Back -podcastissään suomalaisen tulevaisuudesta, mutta nimimerkillä JFresh sosiaalisessa mediassa tunnetulla tilastoasiantuntijalla on perusteensa Puljun puolustamiseksi.

Rishaugin mielestä Puljujärvi saattoi pelata hiljattain viimeisen pelinsä Oilers-paidassa. Hän asettaa Ryan McLeodin ja Kailer Yamamoton jatkosopimukset korkeammaksi prioriteetiksi. Strudwick sen sijaan ei haluaisi Oilersin treidaavan 24-vuotiasta laituria.

JFresh lähestyy asiaa luonnollisesti tilastojen näkökulmasta. Puljujärven viimeistely oli luokatonta, mutta hän oli monien tilastojen mukaan erittäin hyvin hyödyksi joukkueelleen.

JFresh vertasi Puljujärveä Valeri Nitshuskiniin. Puljun tapaan venäläishyökkääjä varattiin ensimmäisellä kierroksella ja on puhjennut kukkaan jääkiekkoilijan mittapuulla myöhemmällä iällä. Colorado Avalanchen läpimurtolaituri on 27 vuoden iässä murskannut piste-ennätyksensä tekemällä 62 ottelussa tehopisteet 25+27=52.

JFresh

@JFreshHockey

JFresh

@JFreshHockey
Jesse Puljujarvi might have played his last game as an Oiler, per Ryan Rishaug.

I'm not saying he's the next Nichushkin, but there is certainly a comparison to be made... #LetsGoOilers
There's no doubt that Pulju's finishing this year was unacceptable - 14 goals and 8.8% shooting isn't good enough when you receive the types of high-danger passes he gets from McDavid.

But his play-driving speaks for itself.