Colorado Avalanche on enää kolmen voiton päässä jääkiekon NHL:n Stanley Cupin mestaruudesta. Finaalien avausosassa kaatui varhain torstaiaamuna Tampa Bay Lightning ensimmäisessä jatkoerässä maalein 4-3.

Mikko Rantanen syötti Gabriel Landeskogin iskemän 1-0-maalin, Artturi Lehkonen puolestaan iski 3-1-osuman Rantasen alustuksesta.

Toisessa erässä johto kuivui kasaan, kun Ondrej Palat ja Mikhail Sergatshev niittasivat Tampan tasoihin. Maalit syntyivät ajassa 32.51 ja 33.39 eli vain 48 sekunnin sisällä toisistaan.

– Jotenkin he järkyttivät meitä tehtyään kaksi nopeaa maalia. Mielestäni pelasimme hyvin ennen sitä, mutta toisessa erässä hävisimme kamppailupelejä, Rantanen mietti NHL:n nettisivujen mukaan.

Osumat olivat historialliset, sillä kaksi maalia on pystytty latomaan nopeammin kasaan vain yhdeksän kertaa aiemmin avausfinaaleissa.

Jatkoerässä Andre Burakovsky nousi ratkaisijaksi, joten Tampan hurja kiri valui lopulta romukoppaan.

– Ensimmäinen peli, ensimmäinen voitto. Meillä on yhä pitkä matka edessämme, Lehkonen tiivisti Denver Postille.