Lahtelaislähtöinen Pelicansin kasvatti Hannes Björninen on palkittu vuoden lahtelaisesta urheiluteosta.

27-vuotias Björninen oli voittamassa Suomen jääkiekkohistorian ensimmäistä olympiakultaa tänä vuonna. Hän syötti Leijonien avausmaalin ja viimeisteli voittomaalin olympiafinaalissa. Björninen oli voittamassa toukokuun MM-kotikisoissa myöskin maailmanmestaruutta.

– Vuoden lahtelaisen urheiluteon valintakriteereitä ovat merkittävä menestys kilpailuissa kansallisesti ja kansainvälisesti tai muunlainen lahtelaista urheilukulttuuria myönteisesti edistävä ja uudistava toiminta. Urheilun puolella useimmiten palkitaan juuri kyseisenä vuonna tehdystä urheiluteosta, esimerkiksi merkittävästä voitosta tai saavutuksesta, kertoo Lahden vt. liikuntatoimenjohtaja Markku Ahokas Lahden kaupungin tiedotteessa.

– Björninen on tuonut positiivisesti Lahden kaupunkia esille ja toiminut esikuvana monille nuorille jääkiekkoilijoille. Björninen on myös Lahti-lähettiläs. Lähettiläät ovat ansioituneita lahtelaisia, jotka rakentavat omalla esimerkillään myönteistä, kestävää mielikuvaa Lahdesta, tiedotteessa sanotaan.

Viime kaudella Björninen pelasi KHL:ää Jokereissa ja loppukauden ajan hänet nähtiin Liigassa Pelicansin paidassa. Tällä hetkellä hän pelaa SHL:ssä Brynäs IF:n joukkueessa.