New Jersey Devils aloitti NHL-kauden todella pirteästi, ja lauantain ja sunnutain välisen yön vilkkalle kierrokselle lähtiessä se oli kerännyt itäisen konferenssin joukkueista pisteitä toiseksi eniten.

Nyt käsillä on kuitenkin vaikeammat ajat. Neljän edellisen pelin saldo on neljä tappiota ja vain yksi pinna. Joukkueen suomalaishyökkääjä Erik Haula otti nykyvireeseen kantaa NHL:n nettisivuilla. Peliä ei kuulemma ensinnäkään voi ”vihata”, ja intensiteettiä löytyy.

– Lauoimme Philadelphia Flyersiakin vastaan yli 40 kertaa. Pelissämme on paljon hyviä asioita, Haula pähkäili Flyersille koetun neljännen tappion jälkeen.

– Meidän täytyy kasvaa joukkueena ja välttää samojen virheiden toistamista. Kaikki alkoi kansallispäivänä 9. joulukuuta. Pelit ovat menneet viime aikoina samalla tavalla. Meidän täytyy selvittää ongelmat nopeasti, sillä meillä on mielestäni menossa kauden hankalin jakso.

Devilsin tappioputki alkoi tuolloin 9.-10. joulukuuta välisenä yönä, kun NY Islanders oli parempi maalein 6-4. Sen jälkeen newjerseyläisiä ovat kurittaneet myös NY Rangers jatkoajalla (4-3) ja Dallas Stars (4-1) sekä siis Flyers (2-1).

– Pitää pysyä omassa systeemissä, oli tilanne mikä tahansa. Meidän pitää vain luottaa, että systeemimme toimii. – Meidän täytyy olla paikoissa parempia. Tehottomuuteen ei ole tekosyitä. Täytyy vain olla parempi.

Devils saa saumat tappioputken katkaisuun sunnuntaiyönä. Joukkue kohtaa Florida Panthersin kello 2.30 alkaen.