Nuorten Leijonien taival alle 20-vuotiaiden MM-kisoissa sai eilen surkean startin, kun joukkue hävisi turnauksen avausottelussa Sveitsille jatkoajalla lukemin 2-3.

Ennen ottelua puheeksi nousi Suomen päävalmentajan Tomi Lämsän erikoinen päätös merkitä joukkueen tähtipelaaja Joakim Kemell ylimääräiseksi hyökkääjäksi. JYP-hyökkääjä pelasi ilmoituksesta huolimatta isot minuutit Sveitsi-ottelussa.

– Pelattiin tällä tavalla USA:ta vastaan harjoituspeli. Haetaan tasaisia kentällisiä ja sitä kautta hän oli 13. hyökkääjä. Hän kuitenkin pelasi paljon tänään Kapasen kanssa ykkösketjussa, Lämsä perusteli ratkaisuaan Iltalehdelle.

Lämsän mukaan Kemellin tilanne huomioitiin poikkeustapauksena.

– Riippuu pelistä. Ollaan turnaustilanteessa eikä meillä ole isoa rosteria käytössä. Ei missään tapauksessa aina niin, Lämsä sanoi, kun häneltä kysyttiin 13. hyökkääjän runsaasta käyttämisestä.

Nuorten Leijonien kuopus Aron Kiviharju ei ollut kokoonpanossa Sveitsiä vastaan. Lämsän mukaan 16-vuotias TPS-superlupaus sairastelut.

– Hän sairasteli harjoitusleirillä, eikä saanut kunnon leiriä alle. Hän on toipunut nyt, Lämsä kertoi Suomen suurimman tulevaisuuden toivon tilanteesta.