Ruotsin pääsarjajoukkue Brynäsin kausi on sujunut SHL:ssä mollivoittoisesti. Suomalaisluotsi Mikko Mannerin (arkistokuvassa) johtama lauma on tappioputkessa ja sarjataulukossa viimeistä edellisenä. Viimeinen pudotuspelipaikka on karannut jo 12 pinnan päähän.

Leijonia taannoin Ruotsin EHT-turnauksessa virallisen päävalmentaja Jukka Jalosen sijaisena luotsannut Manner ei kierrellyt kommenteissaan Gefle Dagbladin haastattelussa.

Hän sanoi olevansa aina ankara itselleen ja katsovansa eteenpäin. Manner keskittyy vain sellaisiin asiohin, joihin hän voi vaikuttaa. Ankaruus paistoi miehen kommenteista eittämättä voimakkaasti.

– Olen pettynyt itseeni sen vuoksi, etten ole kyennyt auttamaan joukkuetta. Pahaltahan se tuntuu, mutta samalla se kuuluu lajiin.

Olympiavoittaja ja maailmanmestari luotsaa Brynäsiä toista kautta. Viime kaudella joukkue ylsi pudotuspeleihin, mutta niissä tie tyssäsi heti avauskierroksella.

Manner nosti esille jopa potku-uhan – tai jonkin sen tyyppisen.

– Tiedän sen, että jos tässä tehdään asemaani vaikuttavia muutoksia, se kuuluu lajiin.

Brynäs pelaa käytännössä HV-71:n kanssa siitä, kumpi saa päättää kauden runkosarjaan. On todennäköistä, että toinen tästä kaksikosta joutuu SHL-karsintoihin. Viimeisenä oleva Malmö on jäänyt Brynäsistä kahdeksan pisteen päähän.

– Minua ei tarvitse sääliä johtoportaassa tai ajatella, että olen mukava eikä minua voi irtisanoa. Kannan vastuun, jos en ole riittävän hyvä.