Leijonien urakka jääkiekon MM-kisoissa jatkuu seuraavan kerran perjantaina alkuillan ottelulla Unkaria vastaan.

Suomen ja Unkarin välinen MM-ottelu käynnistyy 19. toukokuuta kello 16.20. Ottelu pelataan Tampereella, Nokia Arenalla.

Televisiointi

Ottelu on katsottavissa suorana lähetyksenä MTV3-kanavalta, jossa lähetys alkaa kello 16.00. Kamppailun selostajana toimii Mika Saukkonen.

Suoratoistopalvelu C Morella ja C More Sport 1 -kanavalla ottelun ennakointi alkaa puolestaan jo kello 15.30. Studiossa juontajana toimii Teemu Niikko ja asiantuntijoina Tero Lehterä, Petri Kontiola ja Janne Pesonen. Ottelun selostaa Antero Mertaranta.

Psst! Jos kiinnostaa katsoa peli ilmaiseksi vaikkapa läppärillä tai puhelimella, se onnistuu NordVPN:n ja Kansainvälisen jääkiekkoliiton YouTube-lähetyksen avulla. LUE LISÄÄ TÄSTÄ!

Kentälliset

Leijonien kentällisiin tulee muutoksia, kun Antti Suomela ja Waltteri Merelä nousevat pelaavaan kokoonpanoon. Merelälle ottelu on ensimmäinen MM-tasolla. Maalilla aloittaa Jussi Olkinuora.

Suomen kentälliset:

Teemu Hartikainen – Sakari Manninen – Mikko Rantanen (A)
Joel Armia – Antti Suomela – Kaapo Kakko
Harri Pesonen – Juho Lammikko – Kasperi Kapanen
Waltteri Merelä – Hannes Björninen – Marko Anttila (C)

Mikko Lehtonen – Atte Ohtamaa
Olli Määttä (A) – Miika Koivisto
Mikael Seppälä – Ville Pokka
Niklas Friman – Nikolas Matinpalo

Jussi Olkinuora (Christian Heljanko)

Unkarin kentälliset:

SEBOK Balazs – HARI Janos – GALLO Vilmos
ERDELY Csanad – BARTALIS Istvan – SOFRON Istvan
NAGY Gergo – PAPP Kristof – TERBOCS Istvan
KOGER Daniel – NAGY Krisztian – VINCZE Peter

STIPSICZ Bence – FEJES Nandor
SZABO Bence – HADOBAS Zeteny
HORVATH Milan – KISS Roland
POZSGAI Tamas – GARAT Zsombor

BALIZS Bence (ARANY Gergely)

  • Näet kaikkien MM-kisamaiden pelaajat täältä.

Poissaolot

Leijonien pelaavan kokoonpanon ulkopuolella ovat tällä kertaa hyökkääjät Jere Sallinen ja Ahti Oksanen sekä maalivahti Emil Larmi.

Parhaat pistemiehet

Leijonien tehokkaimpia pelaajia neljän ottelun jälkeen ovat Sakari Manninen (3+2) ja Mikko Rantanen (0+4) sekä Teemu Hartikainen (2+1). Unkarin parhaita pistemiehiä ovat Istvan Bartalis (1+3) ja Istvan Sofron (2+0).

MM-kisojen pistepörssi:

Kuntopuntari ja lohkotilanne

Leijonat on tällä hetkellä lohkossaan neljännellä sijalla, kun neljän ottelun jälkeen kasassa on seitsemän pistettä. Viimeisimpänä Suomi kukisti Ranskan maalein 5-3.

Unkarin osalta MM-turnaus on käynnistynyt kelvollisesti. Neljän ottelun jälkeen kasassa on kaksi pistettä, joka oikeuttaa lohkon seitsemänteen sijaan. Viimeisimmässä kamppailussaan Unkari taipui Ruotsille maalein 1-7.

A-lohkon tilanne:

#JoukkueO3p2p1p0pMP
1USA7610034-820
2Ruotsi SWE7511026-718
3Suomi FIN7501128-1516
4Saksa GER7400327-1612
5Tanska DEN7210419-268
6Ranska FRA7012410-314
7Itävalta AUT7011511-273
8Unkari HUN7011512-373

Valmentajan/pelaajan kommentit

Leijonien hyökkääjä Jere Sallinen ennakoi tulevaa Unkari-ottelua Suomen Jääkiekkoliiton sivuilla. Sallisen mukaan ottelusta ei ole luvassa helppoa, vaikka Unkari onkin selvästi pienempi kiekkomaa. Leijonien pelattava hyvä ottelu, että mukaan lähtee täydet pisteet.

– Unkari vaikuttaa hyvin liikkuvalta joukkueelta, joka taistelee kovasti ja puolustaa tiiviisti. Unkari voitetaan hyvällä puolustuspelillä. Tukahdutetaan niiden hyökkääminen ja paikoista sisään. Maaleja pitää tehdä, Sallinen ennakoi liiton haastattelussa.

Näin käy

Leijonat lähtee otteluun vahvana ennakkosuosikkina, mutta kuten edellinen Ranska-ottelu osoitti, niin MM-kisoissa ei saa mitään ilmaiseksi, vaan koko 60-minuuttinen täytyy olla hereillä.

Leijonat tuskin sortuu ylimielisyyteen selvästi heikompaa vastustajaansa vastaan, sillä joukkue tarvitsee ottelusta kipeästi pisteitä. Myös pelin on kehityttävä tulevia kamppailuja silmällä pitäen.

Unkari tekee kaikkensa, jotta illasta tulisi Suomelle mahdollisimman vaikea, mutta valitettavasti joukkueen laatu ei vaan riitä, kun Leijonat vyöryy päälle neljän ketjun voimin. Suomi saa luotua ottelussa paljon maalipaikkoja, eikä olisi pahitteeksi, mikäli myös NHL-miehet, kuten Mikko Rantanen ja Kaapo Kakko, saisivat maalihanansa auki.

Leijonat voittaa kamppailun varsinaisella peliajalla.

  • Pääset MM-kisasivuillemme tästä.