Kari Jalosen luotsaama Tshekin maajoukkue jäi MM-turnauksessa 8. sijalle hävittyään puolivälierissä suursuosikki USA:lle. Sijoitus oli Tshekin jääkiekon historian huonoin MM-kisoissa.

Tshekit oli kasannut MM-kisoihin nimekkään joukkueen, jota pidettiin ennen turnausta B-lohkon ennakkosuosikkina. Joukkueen kisarupeama piti lopulta sisällään kyseenalaisia maalivahtiratkaisuja, avainpelaajien loukkaantumisia sekä joukkueen tehottomuus ratkaisuotteluissa oli silmiinpistävää.

Sanomattakin selvää, että Jalosen tulevaisuus päävalmentajana on nyt suuri puheenaihe Tshekeissä. Suomalaisluotsin sopimus on voimassa ensi vuoden MM-kisoihin saakka.

– En halua spekuloida asialla. Se ei ole minun työni. Kaikilla on paineita ja niiden kanssa on elettävä, Jalonen oli kommentoinut asemaansa Leijonat.comille.

Osa vaatii julkisesti uutta päävalmentajaa Tshekin peräsimeen.

– Meidän on aika valita tshekkiläinen valmentaja, HC Dynamo Pardubicen urheilutoimenjohtaja Petr Dedek oli laukonut Twitterissä USA-tappion jälkeen.

Jalosen puolustajiakin löytyy ja heistä merkittävin on MM-kisat yllättäen väliin jättänyt Boston Bruinsin megatähti David Pastrnak.

– Petr, Kari Jalonen on minulle (peukku emoji), Pastrnak vastasi Dedekin tviittiin.

NHL:ssä 61 maalia ja 113 tehopistettä kuluneella kaudella paukuttanut Pastrnak on Tshekin jääkiekon ylivoimaisesti suurin tähti ja hänen puolustuspuhettaan päävalmentajaa kohtaan ei varmasti jätetä huomioimatta lopullista päätöstä tehtäessä.