Ismo Lehkonen ottaa tuoreessa Kalju Corner -podcastinsa jaksossa kantaa Tapparan alkukauden viihdyttävään pelitapaan.

Ruotsalaisvalmentaja Rikard Grönborgin alaisuudessa takavuosien passiivisesta pelityylistä ei ole tietoakaan, vaan kirvesrinnat esittävät kaukalossa Liigan kenties viihdyttävintä kiekkoa. Lehkosen mielestä pelaajapuolella Tappara kaipaisi kuitenkin vahvistusta kolmelle sektorille.

– Mä en muista näin kauden alla ettei Tapparalla olisi ollut sarjan top 4 -rosteria. Okei, siitä puuttuu vielä muutama, mutta siltikin.

– Grönborg tarvitsisi yhden tai kaksi isokokoista, varmaa kahdensuunnan sentteriä, jotka pystyy rytmittämään peliä, kun puhutaan kiekollisesta pelaamisesta. Se vapauttaisi esimerkiksi Heikki Liedeksen keskikaistalta laitaan. Tuossa pelitavassa kun se saisi olla se harppuunan kärki, niin Liedeksen ”Heseä” ei saisi sitten enää lassollakaan kiinni, ”Ika” näkee.

Lehkonen löytää puutteita myös kirvesrintojen pakistossa.

– Yksi pakki vielä, tuo joukkue on kuitenkin aika pienikokoinen, niin sinne yksi semmoinen äijäpakki, Veli-Matti Vittasmäen tyylinen kaveri. Mikael Seppälän lähtö oli aika kova juttu eikä Seppälää ole mun mielestä korvattu. Tappara huutaa kolmea pelaajaa, Lehkonen arvioi.

Voit kuunnella koko jakson täältä