Liiga-seurat tekevät tänä päivänä entistä suuremman potin tuloistaan pelaajakehityksen avulla.

Ässien kehitysjohtajana vuosina 2018-23 toiminut Tommi Kerttula paljastaa Hockey Night tien päällä -ohjelmassa, millaisista summista puhutaan.

– Mun aikana Ässät sai tai tulee saamaan vähän reilun miljoonan tai puolitoista miljoonaa NHL-korvauksia. Niillä on merkittävä osa siihen, että pystytään jatkossakin panemaan panoksia sinne junioripuolelle, Kerttula kertoo.

– Voidaan puhua vaikka Lenni Hämeenahon kohdalla, niin tulevaisuudessa se voi olla vaikka puolen miljoonan arvoinen Ässille, mikäli hän pelaa hienon uran NHL:ssä, Kerttula viittaa uuteen kasvattajasopimukseen, joka takaa kasvattajaseuroille rahaa jokaisesta lupauksen pelaamasta NHL-ottelusta.

Useat Liigan rikkaimmat seurat ovatkin jo aloittaneet nuorien NHL-potentiaalia omaavien junioreiden värväyksen hyvissä ajoin kasvaneiden korvausten kiilto silmissään.

– Mun Ässät-pestin ensimmäisinä vuosina näki, että Ilvekset ja muut alkoivat rekrytoimaan tosi aggressiivisesti muilta Liiga-seuroilta nuoria pelaajia, joilla on NHL-potentiaalia. Mitä näille mopoautoikäisille lupauksille maksetaan, niin puhutaan joissain tapauksissa jopa kuusinumeroisista summista, Kerttula täräyttää.

Hockey Night tien päällä -sarja on katsottavissa C Moren suoratoistopalvelusta.