Joel Armia on kommentoinut ensimmäistä kertaa Montreal Canadiensin päätöstä pudottaa miljoonapalkkaa nauttiva suomalaiskonkari ulos NHL-joukkueestaan.

Nykysopimuksestaan keskimäärin 3,4 miljoonan dollarin vuosipalkkaa nauttiva, mutta tästä kaudesta todellisuudessa peräti 4,8 miljoonaa taalaa tienaava Armia myöntää olevansa pettynyt Canadiensin päätökseen. Konkarihyökkääjä lupaa silti ottaa komennuksen vastaan ammattilaisen elkein.

– Luonnollisesti kaikki täällä haluaisivat pelata NHL:ssä. Aion silti käyttäytyä kuin ammattilainen ja tehdä kaikkeni. Minulla ei ole aavistustakaan (paluusta NHL:ään). Se ei ole käsissäni, joten minun on oltava kärsivällinen, Armia lupaa Le Journal de Québecin haastattelussa.

Armia päätti saapua AHL:ään positiivisella asenteella. Laval Rocketin nuorten pelaajien into on tarttunut myös kokeneeseen NHL-jyrään.

– En tiedä, olenko koskaan nähnyt niin monia nuoria pelaajia, joilla on niin paljon taitoa. Kaikilla on hauskaa jäällä, eikä kukaan ryhmästä ole huonolla tuulella. Aion olla ammattilainen jäällä ja sen ulkopuolella joka päivä näyttääkseni heille hyvää esimerkkiä, Armia vannoo.

Armian pelikaverina AHL:ssä pelaava Brandon Gignac kehuu yhdeksän kautta NHL:ssä pelanneen miljonäärin asennetta uuden haasteen edessä.

– Se mitä hänelle tapahtui, ei ollut hauskaa. Hän olisi voinut saapua negatiivisella asenteella, mutta sen sijaan hän saapui todella positiivisena, Gignac kiittelee 30-vuotiasta suomalaista.