Ässien Lenni Hämeenaho on yksi Liigan alkukauden sensaatiopelaajista.

18-vuotias New Jersey Devilsin kakkoskierroksen varaus on iskenyt 15 pelissä yhdeksän maalia ja 13 tehopistettä. Jääkiekkoasiantuntija Ismo Lehkonen näkee Hämeenahossa ison potentiaalin NHL-tason pelaajaksi seuraavan neljän vuoden kuluessa.

– Sitähän hehkutetaan ympäri Suomea, kaikki tykkää puhua siitä tosi paljon pelkkää posia. Toivottavasti pelaaja itse ei mene näihin samoihin juttuihin vaan pysyy tuollaisena nöyränä, mitä on. Sehän on fyysisesti aika kehittynyt ikäisekseen. Luistelu on erittäin tasapainoisen oloista, Lehkonen arvioi Kalju Corner -podcastissa.

– Jos meinataan siirtyä jonain kauniina päivänä NHL:ään, sen on oltava kestävä, jaksava ja sitkeä. Pitää lentää jäällä. Sen täytyy olla vähän tämän tyylinen pelaaja, kuin Mitch Marner on luistimilla. Eli kaikki lyhkäset askeleet, kaarreluistelut ja suoraluistelu, että saa niistä etua, Lehkonen luo vertauksen Toronto Maple Leafsin supertähteen.

– Sillä on ikäisekseen hyvä vahvuus – tuollainen maalinälkäisyys. Laukaus on riittävän hyvä ikäisekseen. Se on Liigan mittapuun mukaan ok-tasolla. Hyvällä tiellä on. Puolustuspelaaminenkin tulee varmasti kehittymään, Lehkonen arvioi.

LUE LISÄÄ HÄMEENAHOSTA: Hurja paljastus: Isot Liiga-seurat värväävät lupauksia jättisopimuksilla – ”Mopoautoikäisille maksetaan jopa…”