Mikko Rantasen kitkerät kommentit Colorado Avalanchen tähden kesäharjoittelua tai sen mahdollista vaillinaisuutta spekuloineelle Ismo Lehkoselle nousivat isosti otsikoihin myös Pohjois-Amerikassa tiistaiaamuna.

Kohun toinen osapuoli Lehkonen kommentoi Rantasen lausuntoja tiistaina Satakunnan Kansalle. Kiekkoasiantuntija sanoo olleensa yllättynyt lausunnon – tai varsinkin Rantasen reaktion – aiheuttamasta mediahuomiosta.

– Tuli ihan puskista. En tiedä, onko Pohjois-Amerikan päädyssä joku kääntänyt englanniksi sen alkuperäisen jutun ja siinä on tapahtunut joku väärinkäsitys vai mitä. Messevä myrsky tästä tuli. Mutta samalla aika kuvaavaa tämän päivän nopeasta mediasta, missä pyritään tekemään mahdollisimman raflaavia juttuja, Lehkonen kommentoi kohua.

Lehkonen muistuttaa samalla, ettei heittänyt väitteitään Rantasen vajaaksi jääneestä kesäharjoittelusta faktana vaan puhtaana spekulaationa.

– En heittänyt siinä jutussa mitään faktaa. Puhtaasti spekuloin asialla, kun toimittaja kysyi. Jotkut ihmiset haluavat käsittää asian väärin. Tässä oli moneen suuntaan väärinymmärrystä. Se juttu oli tehty enemmänkin kieli poskella, Lehkonen puolustautuu.

– Ei tulisi mieleenkään, että kyseenalaistaisin Mikkoa sporttaajana. Hän on eliittitason urheilija, joka pyrkii vetämään valmistautumisen kauteen maksimaalisesti. Kun puhuin kissanristiäisistä, siinä oli arvuuttelua, että onko sen takia kesä jäänyt vajaaksi. Muistetaan, että kausi venyi pitkälle MM-kisojen takia.

”Ika” lisää perään, ettei hänen pojallaan, Colorado Avalanchea Rantasen tavoin edustavalla Artturi Lehkosella ole osuutta asiaan.

– Joku oli jopa arvuutellut, että Artturi olisi ollut tässä taustalla. No ei pidä paikkaansa millään tavalla. Höpöjuttuja, Lehkonen kuittaa.