Suomen alle 20-vuotiaiden jääkiekkomaajoukkue kärsi torstaina MM-kisojen välierissä kirvelevän 2-3-tappion Yhdysvalloille.

Nuoret Leijonat sai otteluun unelma-alun, sillä se johti kamppailua avauserän jälkeen 2-0, kun Oiva Keskinen ja Rasmus Kumpulainen onnistuivat maalinteossa. Keskisen osuma syntyi irtikiekosta maaliviivalta, kun taas Kumpulainen ohjasi Arttu Kärjen laukauksen sisään.

Toisessa erässä ottelun tahdin määräsi täysin Yhdysvallat. Joukkue tuli erässä väkisin tasoihin, kun Jimmy Snuggerud ja Will Smith onnistuivat ohittamaan Suomen maalilla vahvasti esiintyneen Niklas Kokon. Yhdysvallat vei toisessa erässä laukaukset nimiinsä peräti 14-3, mikä kertoo aika paljon erän kulusta.

Kolmanteen erään lähdettiin jännittävässä 2-2-tasatilanteessa. Nuoret Leijonat esiintyi erässä hyvin, mutta valitettavasti maalinteossa onnistui vain Yhdysvallat. Päätöserän lopulla Cutter Gauthier käytti ylivoiman hyödykseen, kun terävä laukaus painui Suomen maalin kattoon.

Gauthierin maalin jälkeen ei puolestaan enää maaleja nähty, joten Yhdysvallat marssi finaaliin Ruotsia vastaan.

Nuorten Leijonien osalta turnaus jatkuu vielä perjantaina pronssiottelussa Tshekkiä vastaan. Ottelu alka kello 16.00. Näet MM-kisojen otteluohjelman, tulokset ja pistepörssin täältä.

discovery+ sport 🇫🇮

@dplussportfi
Harmittava 3-2-tappio Nuorille Leijonille ja matka jatkuu kohti huomista pronssipeliä.