HC TPS Turku Oy on julkaissut tilannekatsauksen syyskuussa käynnistetystä tehostamisohjelmastaan. Turkulaisseura kertoo tekevänsä kaudella 2023-24 noin 2,4 miljoonan euron taloudellisen tappion.

Tehostamisohjelmalla on laskettu suunnitellusti seuran kuluja, mutta kasvutavoitteet eivät ole onnistuneet. Ennuste ei sisällä pudotuspelejä, joten jos TPS yltää pudotuspelikarsintaan ja siitä eteenpäin puolivälieriin, voi taloudellinen tappio jäädä pienemmäksi.

Kaudelle 2024-25 TPS suunnittelee isoja säästötoimenpiteitä. Niiden mittaluokka on 2,2 miljoonaa euroa, joista miljoonalla eurolla leikataan henkilöstöstä. Tästä noin puolet koskee Liiga-joukkuetta.

TPS:n pelaajabudjetti tulee siis laskemaan ensi kaudelle. Tiedotteen mukaan vaikutus joukkueeseen on kuitenkin hallittavissa, sillä monet nykyisistä pelaajista pelaavat pitkillä sopimuksilla.

– Käytännössä työlukuna yhdeksän päättyvää sopimusta muuttuu neljäksi jatkosopimukseksi tai hankinnaksi. Joukkueen leveys muodostuu tulevalla kaudella omista kasvateista. Kyky reagoida muuttuviin tilanteisiin kauden aikana ei tule olemaan samalla tasolla kuin tällä kaudella, vaan tässäkin tilanteessa katseet siirtyvät kohti omaa pelaajapolkua, TPS kertoo.

TPS on tällä hetkellä sarjataulukossa 11. sijalla. Viimeisessä pudotuspelipaikassa kiinni oleva Ässät on tasapisteissä, mutta porilaisilla on yksi ottelu vähemmän pelattuna.