Leijonien urakka jääkiekon MM-kisoissa alkaa perjantaina huippuottelulla kisaisäntä Tshekkiä vastaan.

Suomen ja Tshekin välinen MM-ottelu käynnistyy 10. toukokuuta kello 21.20. Ottelu pelataan Prahassa, O2 Arenalla.

Televisiointi

Ottelu näkyy suorana lähetyksenä MTV3-kanavalla ja suoratoistopalvelu Viaplayssa, joissa lähetykset alkavat jo kello 20.00. MTV:llä ottelun selostaa Antero Mertaranta ja Viaplayssa Antti Mäkinen.

Ottelua pystyy seuraamaan myös MTV Katsomossa, MTV Urheilu 1 – ja V sport+ Suomi -kanavilla.

Psst! Jos kiinnostaa katsoa peli ilmaiseksi vaikkapa läppärillä tai puhelimella, se onnistuu NordVPN:n ja Kansainvälisen jääkiekkoliiton YouTube-lähetyksen avulla. LUE LISÄÄ TÄSTÄ!

Kentälliset

Leijonien kentälliset:

Juha Jääskä–Mikael Granlund–Valtteri Puustinen
Jere Innala–Oliver Kapanen–Jesse Puljujärvi
Patrik Puistola–Arttu Hyry–Pekka Jormakka
Saku Mäenalanen–Hannes Björninen–Iiro Pakarinen

Olli Määttä–Mikko Lehtonen
Rasmus Rissanen–Oliwer Kaski
Juuso Riikola–Vili Saarijärvi
Veli-Matti Vittasmäki–Jesper Mattila

Harri Säteri (Emil Larmi)

Tshekin kentälliset:

Český hokej

@czehockey
Do úvodního zápasu s 🇫🇮 Finskem nastoupíme v této sestavě! ⚔️ I s čerstvým tatínkem Dominikem Kubalíkem a Lukášem Dostálem v 🥅 brance! 🦁

#CZEFIN #MensWorlds #narodnitym #ceskyhokej
  • Näet kaikkien MM-kisamaiden pelaajat täältä.

Poissaolot

Leijonien pelaavan kokoonpanon ulkopuolella ovat hyökkääjät Konsta Helenius ja Ahti Oksanen sekä maalivahti Lassi Lehtinen. Kaikki ovat pelikuntoisia.

Parhaat pistemiehet

Kyseessä on molempien maiden ensimmäinen MM-ottelu, joten pelaajilla ei ole vielä tehopisteitä.

Kuntopuntari ja lohkotilanne

Kyseessä on molempien maiden ensimmäinen MM-ottelu, joten molemmat maat ovat vielä nollassa pisteessä. MM-kisojen alla Leijonat on ollut tuloksellisesti Tshekkiä paremmassa iskussa.

#JoukkueO3p2p1p0pMP
1Kanada CAN7520032-1819
2Sveitsi SUI7510129-1217
3Tshekki CZE7412026-1416
4Suomi FIN7301321-1410
5Itävalta AUT7201421-297
6Norja NOR7200515-256
7Tanska DEN7200515-296
8Iso-Britannia GBR7100612-303

Valmentajan/pelaajan kommentit

Päävalmentaja Jukka Jalosen mukaan Leijonilla on takanaan onnistunut leiritys, joten lähtökohdat ovat hyvät MM-turnaukseen, vaikka Suomella ei ole se kaikista nimekkäin joukkue mukana.

– Meillä on ollut hyvä meininki leirityksen alusta lähtien. Uudet pelaajat tuovat lisää virtaa ja energiaa joukkueeseen, kun pääsevät ensimmäistä kertaa mukaan. Se tarttuu muihin pelaajiin.

– Leiritys on ollut samanlainen (kuin mestaruusvuonna 2019). Yhdeksän ottelua ja kahdeksan voittoa. Tiukkoja matseja, mutta ollaan aina löydetty keinot voittaa. Nyt pyritään jatkamaan siitä, mihin jäätiin. Lähdetään toki nollista liikkeelle, mutta meillä on vahva usko omaan tekemiseen, Jalonen sanoi MTV Urheilulle.

Seuraa heitä

Leijonien joukkueesta katseita kannattaa kiinnittää kakkos- ja nelosketjuihin.

Kakkosketjussa Jere Innala ja Oliver Kapanen ovat olleet loistavassa iskussa MM-kisojen alla. Jatkuuko vire myös arvokisoissa? Se olisi tärkeää Leijonien menestyksen kannalta. Ketjun kolmas lenkki Jesse Puljujärvi parantaa otteitaan jatkuvasti. Onnistumiset heti alkuun ruokkisivat itseluottamusta.

Nelosketjussa Saku Mäenalanen, Hannes Björninen ja Iiro Pakarinen pitävät huolen siitä, ettei omissa soi liikaa. Kolmikko paiskii lujasti töitä molempiin suuntiin, eivätkä päästä vastustajaa helpolla yhdessäkään tilanteessa.

Tshekin MM-joukkueesta etenkin ketju: Ondrej PalatDavid TomasekDominik Kubalik on sellainen, jonka kanssa pitää olla tarkkana. Tomasek oli EHT- ja seurajoukkuekaudella todella tehokas, kun taas Kubalik on viime MM-kisojen pistepörssin kakkonen. Palat ei sen sijaan kokeneena NHL-pelaajana liiemmin esittelyjä kaipaa.

  • Pääset MM-kisasivuillemme tästä.

LUE MYÖS