Vuoden 2025 jääkiekon MM-kisojen alustavat lohkojaot on julkaistu. Tässä vaiheessa on kuitenkin jo varmaa, että lohkoihin tullaan tekemään muutoksia.

Muutokset johtuvat siitä, että alustavat lohkojaot on tehty maailmanrankingin perusteella, minkä takia kisojen isäntämaa Ruotsi ja Tanska löytyvät tässä vaiheessa samasta lohkosta. Tarkoituksena kuitenkin on, että Ruotsi pelaa ottelunsa Tukholman lohkossa ja Tanska Herningin lohkossa.

– Kestää vielä vähän aikaa ennen kuin lohkot ovat valmiit, koska Tanska ja Ruotsi päätyivät samaan ryhmään rankingin perusteella ja meidän täytyy luonnollisesti erottaa heidät toisistaan, Ruotsin MM-kisaorganisaation pääsihteeri Tony Wirehn sanoi Aftonbladetille.

Ruotsin siirtämisen lisäksi MM-kisojen alkulohkot saattavat kokea myös muita muutoksia, koska Ruotsin jääkiekkoliiton mukaan he haluavat Suomen pelaavan samassa lohkossa. MM-kisaisäntä saa vaikuttaa aina yhden maan lohkopaikkaan.

A-Lohko – Tukholma

Kanada
Sveitsi
Yhdysvallat
Slovakia
Latvia
Itävalta
Ranska
Slovenia

B-lohko – Herning

Ruotsi (siirtymässä A-lohkoon?)
Suomi (siirtymässä A-lohkoon?)
Tshekki
Tanska
Saksa
Norja
Kazakstan
Unkari

LUE MYÖS