Jokerit on tehnyt ensi kauden kattavan sopimus latvialaispuolustaja Niks Fenenkon kanssa. Sopimus sisältää myös option vuosille 2025-27.

19-vuotias Fenenko siirtyy helsinkiläisten riveihin Kanadan juniorisarja QMJHL:stä Baie-Comeau Drakkarin joukkueesta. 186-senttinen puolustajalahjakkuus on pelannut Drakkarin riveissä kolmen kauden aikana 173 runkosarjaottelua pistein 21+100=121.

Latvian alle 20-vuotiaiden maajoukkueen vakionimiin lukeutuva puolustaja johdatti Drakkarin päättyneellä kaudella QMJHL:n finaaleihin asti. Hän oli playoffien tehokkain puolustaja, kun 17 ottelussa syntyi pisteet 5+13=18.

– Fenenko pelasi hyvän kolmen vuoden jakson Kanadassa ja osoitti kykenevänsä tuottamaan laadukasta kiekollista peliä pienen kaukalon kovassa tempossa. Jotta Kanadan junioriliigoissa pärjää, pitää luonnollisesti pystyä myös kamppailemaan ja puolustamaan, Jokereiden urheilutoimenjohtaja Olli-Pekka Yrjänheikki kommentoi.

– Uskomme, että Fenenko on joukkueellemme erinomainen puolustaja, joka pystyy pelaamaan juuri sellaista peliä, jota Jokereissa haluamme. Hän on monipuolinen, vaistoillaan hyvin pelaava puolustaja, jota pystytään käyttämään myös ylivoimassa. Fenenkolla on potentiaalia pelata tulevaisuudessa korkeammillakin sarjatasoilla, Yrjänheikki jatkoi.

LUE MYÖS: