World Cup 2016 on Leijonien osalta päättynyt. Ihan nappiin se ei mennyt.

Suomi pelasi kolme ottelua, Pohjois-Amerikan yhdistelmäjoukkuetta, Ruotsia ja Venäjää vastaan. Kaikki pelit päättyivät tappioon. Suomi teki yhteensä yhden maalin ja päästi yhdeksän.

Milloin viimeksi Suomi on pelannut World Cupissa tai sitä edeltäneessä Kanada Cupissa tuloksellisesti näin heikosti? Kauan sitten.

Viime kisathan (2004) menivät Suomelta erittäin hyvin, kun Leijonalauma saalisti hopeaa. Vuonna 1996 Suomi napsi alkusarjavaiheessa kolmesta pelistä kaksi voittoa. 1991 kisoissakin Leijonat saavutti alkusarjan viidestä ottelusta mukavat viisi pistettä.

Pitää mennä aina vuoden 1987 kisoihin, että päästään yhtä heikkoon tulokseen kuin nyt. Tuolloin Suomi pelasi viisi ottelua ja hävisi ne kaikki. Maaleja Leijonat teki tuolloin selvästi enemmän (9) kuin nyt, mutta vastaavasta myös päästi runsaasti enemmän (23). Se on samalla ainoa kerta tämän vuoden lisäksi, kun Leijonat on jäänyt tyystin pisteittä. 1976 Suomi voitti yhden ottelun, ja 1981 saldona oli yksi tasapelipiste. 1984 Leijonat ei saanut pistettäkään, mutta se johtui siitä, ettei Suomi ollut lainkaan mukana.