Lauri Marjamäki joutui Leijonien uutena päävalmentajana World Cupissa heti kovan haasteen eteen. Suomi hävisi turnauksen kaikki kolme otteluaan ja teki vain yhden maalin.

Yksi turnauksen onnistujia oli putoamisestaan huolimatta Kanadan ja Yhdysvaltojen nuorista lupauksista koottu Team North America. Marjamäen mielestä Suomikin voisi ottaa mallia Pohjois-Amerikan pelaajakasvatuksesta.

– Minä tykkään tuosta pohjoisamerikkalaisesta tavasta. Täällä nostetaan yksilöt ja pelaajat esille. Me ollaan pikkuisen jääty Suomessa valmentajakeskeiseen teknis- taktiseen ajatteluun. Pelaajat pelaa täällä ja valmentajan tehtävä on auttaa heitä, Suomen päävalmentaja kommentoi torstain Venäjä-ottelun jälkeen lehdistölle.

Marjamäki myös ehdottaa Suomeen pienen kaukalon rakentamista. Leijonien valmentaja uskoisi NHL-pelaajien hyötyvän siitä.

– Meidän 20-vuotiaat käy koko ajan Pohjois-Amerikassa. Kaikki kilpailut on siellä. Me tarvitaan ehdottomasti yksi pieni kaukalo. Näin meidän NHL-pelaajat saisi harjoitella kesän ja pystyttäisin maajoukkueessa hyödyntämään sitä, Marjamäki lisäsi.

Leijonat.com/Otto Palojärvi, Toronto