Winnipeg Jets on tällä hetkellä vahvasti otsikoissa, sillä seura pelaa tänä viikonloppuna ulkoilmaottelussa Edmonton Oilersia vastaan. Ennen varsinaista kamppailua nokikkain ovat Jetsin ja Oilersin legendat, jotka pitävät sisällään Teemu Selänteen, Wayne Gretzkyn ja Mark Messierin kaltaiset ex-tähdet.

Selänne pelasi Winnipegissä vuodet 1992-96. Hän siirtyi Anaheim Mighty Ducksiin kesken kauden 1995-96, joten hänen uransa olisi voinut mennä loppujen lopuksi hyvinkin eri tavalla.

Vaihtokauppa monimutkainen kuvio

Selänteen vaihtokauppa oli lopulta todella monimutkainen ja se sisälsi monenlaisia eri tekijöitä. Yksi tärkeimpiä oli kuitenkin Jetsin silloisen omistajan sanat Selänteelle.

– Oli olemassa huhuja, että minut saatetaan kaupata. Muistan kun olimme Washingtonissa ja omistaja soitti minulle pelipäivänä ja sanoi: ”Sinun ei tarvitse välittää huhuista, mitään ei tule tapahtumaan. Tulet olemaan iso osa tulevaisuuttamme Phoenixissa.” Olin iloinen, että hän soitti, sillä minun ei tarvinnut enää välittää siitä, Selänne muisteli vuoden 1996 tapahtumia.

Tässä vaiheessa on muistutettava, että alkuperäinen Winnipeg Jets siirtyi Phoenixiin kaudeksi 1996-97.

”Olin todella vihainen”

Lopulta, 7. helmikuuta 1996, kauppa kävi toteen. Selänteen ura jatkui siis Kalifornian auringon alla, Anaheimissa, mutta mies ei ollut kohtaloonsa tyytyväinen – ainakaan vielä tässä vaiheessa.

– Olin todella vihainen. Kun luotat jonkun sanaan ja sitten se petetään. Olin todella pettynyt. En halunnut lähteä, sillä olin onnellinen siellä. Olin todella käärmeissäni kun kuulin siitä, mutta lopulta se koitui loistavaksi ratkaisuksi.