New York Rangers matkaa ensi yön vierasottelussa Winnipeg Jetsin vieraaksi. Antti Raannalle se tarkoittaa huippuvireisen Patrik Laineen pysäyttämistä; Laine on joulukuun ensimmäiseen neljään otteluun tehnyt tehot 4+2.

Raanta nähtiin viimeksi joukkueensa maalilla reipas viikko sitten, kun hän koki kauden avaustappionsa Rangersin hävittyä Ottawa Senatorsille 2-0-lukemin. Sen jälkeen torjuntavastuun on kantanut Henrik Lundqvist, joka ei ole vakuuttanut.

Kokonaisuudessaan 27-vuotias suomalaisvahti on voittanut kuluvalla kaudella viisi ottelua ja hävinnyt vain siis yhden. Hänen torjuntatilastot ovat huippuluokkaa, 93,10/2.20.

Maalivahtivalinta yllätti

Henrik Lundqvist oli etenkin joukkueensa viime ottelussa New York Islandersia vastaan todella epävarma ja newyorkilaismedia SNY uskoikin Rangersin antavan hänelle välittömästi mahdollisuuden nousta takaisin tasolleen Jetsiä vastaan.

Rangers-johdossa päätettiin kuitenkin toisin ja se sai SNY:n toimittajan Adam Rotterin harmittelemaan tilannetta Raannan puolesta: manhattanilaisseura pelaa heti seuraavana päivänä vierasottelun Chicago Blackhawksia vastaan ja mitä todennäköisimmin suomalaisvahti ei tule pelaamaan kahtena perättäisenä päivänä.

Näin ollen Raannalta jäänee väliin mahdollisuus kohdata ex-seuransa, vieläpä entisessä kotihallissaan.