Carolina Hurricanesin Sebastian Ahon hurja debyttikausi on saanut hiljalleen enemmän huomiota myös pohjoisamerikkalaisessa mediassa.

16 maalia iskenyt suomalaislupaus on ollut NHL-tulokaspörssin tehokkain pelaaja joulukuun alun jälkeen. Sinä aikana Aho on tykittänyt komeat 10 osumaa.

Samalla kiinnostus Ahoa kohtaan on kasvanut myös muuten suureksi. Esimerkiksi NBC uutisoi tuoreeltaan suomalaisen olevan yllätyskisaaja Vuoden tulokas -palkintoa varten.

Ui kuin meriahven?

Hurricanesin joukkueen sisäinen lempinimi ”seabass” on lähtenyt leviämään kiinnostuksen myötä myös mediassa. Meriahvenen englanninkielinen versio tulee etunimestä Sebastian, mutta kaksikossa lienee myös muuten jotain samaa.

Aho kun ei räisky valokeilassa. Nuori hyökkääjä onkin hiipinyt pitkin kautta maalipaikkoihin salakavalasti. Tehokas hyökkääjä pelaa vahvasti molempiin suuntiin – siinä samassa hänet nähdään ajottain uimassa kuin varkain maalintekoon.

– Kukaan ei puhu siitä, miten kilpailuhenkinen ”Seabass” on. Hän on todella kilpailuhenkinen kaveri. Hänellä on edessään todella valoisa tulevaisuus ja olemme todella innoissamme hänen suhteen, Carolina Hurricanesin GM Bill Peters summasi.

Ahon lempinimestä uutisoi Suomessa ensimmäisenä NHLSuomi-sivusto.