Nashville Predators kaipaa kokoonpanoonsa energistä Miikka Salomäkeä.

Stanley Cup -finaalien haastajajoukkue on ensimmäistä kertaa selkä seinää -asemassa, kuin se hyökkää kuudennessa loppuottelussa Pittsburgh Penguinsin kimppuun kotiluolassaan. Samalla joukkue kaipaa kiperästi piristystä synkän viidennen finaalin jälkeen.

Predators hyytyi perjantaiaamuna pahasti jo avauserässä, kun Penguins marssi kotonaan selkeään 6-0-voittoon. Ottelu näytti ajoittain jo siltä, että vieraiden eväät olivat syötyjä ennen ottelun puoliväliä.

Sen takia Nashvillen ylpeys tarvitsee lisää energiaa kokoonpanoon. Nuori Salomäki ei ole mikään sateentekijä: pommittaja toisi silti heti roppakaupalla rytinää ja räminää joukkueen alempiin ketjuihin.

Predatorsin alempien ketjujen palapeli on lohksahdellut paikoilleen vain ajoittain finaalisarjan aikana. Salomäen kokeilu kokoonpanossa olisi raikas kokeilu: suomalainen pääsisi mukaan finaaleihin varmasti pirteänä ja näyttöhalut tapissa.

Pari kovaa taklausta Penguins-tähtiin ja muuten varmaa peruspeliä. Ei ole sattumaa, että nuori suomalainen pelasi itsensä jo viime kaudella Nashvillen fanien sydämiin. Nyt Predators kaipaa samaa reseptiä NHL-finaalien ratkaisuhetkille.