Teemu Pulkkinen siirtyi keskiviikon ja torstain välisenä yönä laajennusvaraustilaisuudessa Vegas Golden Knightsin riveihin.

Arizona Coyotesissa kauden päättänyt suomalainen oli itsekin yllättynyt valinnasta. Pulkkisella on takanaan vaikea kausi ja otteluita NHL:ssä kertyi vain vaivaiset 13 ja tehopisteitä 2+0. Tämän vuoden puolella mies esiintyi vain neljässä kamppailussa.

– Kyllähän se tuli yllätyksenä. Jotain spekulaatioita oli ollut, mutta siellä pyöri aika paljon eri pelaajia, Pulkkinen kertoi MTV Sportille.

Kaudella 2013-2014 mies voitti farmisarja AHL:n tulokkaiden maalipörssin ja seuraavalla kaudella koko liigan maalipörssin runkosarjassa ja pudotuspeleissä. Tulevaisuus näytti valoisalta, mutta loukkaantumiset sotkivat miehen suunnitelmat. Paikka Detroit Red Wingsin riveistä ei auennut ja mies päätyi päättyneellä kaudella Minnesota Wildin kautta Arizonaan.

Vaikeiden vaiheiden jälkeen Pulkkisen mielessä kävi jopa peliajan hakeminen Euroopan sarjoista. Miehen pelaajaoikeudet päätyivät NHL-tulokkaan omistukseen ja nyt tavoitteena on sopimus Golden Knightsiin.

– Totta kai kaikki kaikki vaihtoehdot olivat auki, kun ei ole ollut sopimusta. Mutta nyt kun tämä homma meni näin, niin tähdätään kaikki siihen, että saadaan sopimus Vegasiin.