Suomi koki ensimmäisen tappionsa kevään MM-kisoihin valmistavissa harjoituspeleissä, kun Tšekki oli Oulussa pelatussa ottelussa parempi maalein 3-2.

Leijonien otteissa näkyi, että joukkueeseen liittyi juuri ottelun alla tukku uusia pelaajia. Ketjukoostumukset eivät olleet valmiin näköisiä, eikä ajoitukset tahtoneet millään osua kohdalleen. Siitä huolimatta Leijonat taisteli loppuun asti ottelun voitosta hakien tasoitusta loppuhetkillä ilman maalivahtia.

Tšekkien riveistä esiin nousi Kärpissäkin pelannut Lukas Kaspar, joka rokotti Leijonia entisessä kotihallissaan kahteen otteeseen. Ensin mies siirsi Tšekin 1-0-johtoon avauserässä läpiajosta. Toinen, ottelun voittomaaliksi jäänyt osuma syntyi rangaistuslaukauksesta, jonka mies ujutti sisään ensimmäisen maalin tavoin leijonavahti Mikko Koskisen jalkojen välistä.

Leijonat tulivat ottelussa kahteen otteeseen maalin takaa rinnalle, mutta Tšekki oli lopulta ansaitusti maalin verran parempi. Suomen maalintekijöinä kunnostautuivat nuorten maailmanmestari Sebastian Aho sekä Tomi Sallinen.

Ahon ylivoimamaaliin maukkaan syötön tarjoili NHL:stä Leijonien apuun saapunut Markus Granlund. Sallisen maaliin lähes yhtä hienon esityön teki velipoika Jere Sallinen.

Suomi pääsee hakemaan revanssia heti lauantaina, jolloin joukkueet iskevät yhteen Kouvolassa.