Aapeli Räsänen on maailmanmestari. Lisäksi hän jakoi alle 18-vuotiaiden MM-turnauksessa Suomen sisäisen pistepörssin kärkipaikan. Miten peli kulkikaan niin hyvin Eeli Tolvasen ja Kristian Vesalaisen kanssa?

– Se ehkä menee helmikuun Rauman-turnaukseen. Silloin pelattiin ensimmäiset pelit Tolvasen ja Vesalaisen kanssa samassa ketjussa, ja alkoi aika hyvin kulkea. Nyt pelattiin tuollakin kenttänä. Kemiat vain loksahtelivat paikoilleen. Ehkä sitä kautta. Ja kun oli hyvä ketjurakenne, saatiin myös pisteitä tehtyä.

Se U18-turnauksesta. Puhutaan illan Liiga-finaalista. Tapparan miehenä Räsänen on luonnollisesti sitä mieltä, että kirvesrintojen kaulaan pujotetaan tänään kultamitalit.

– Joo, kyllä se (kannu) nousee. Siellä on niin kova porukka kasassa. Tietenkin useampana keväänä, kun hopea on tullut. Se halutaan kirkastaa varmasti. Luotan, että kannu nousee.

Jos se kannu kerran nousee, lähteekö Räsänen kenties niihinkin mestaruusjuhliin?

– En taida tänään vielä lähteä. Mennään niihin mestaruusjuhliin sitten myöhemmin.

Grand Forksissa ei paljon tekemistä ollut

Juhlahumu on ylipäätään ollut hieman maltillisempaa kuin joillain aiemmilla maailmanmestarileijonilla. U18-finaalin jälkeen haasteeksi tosin muodostui myös kisapaikan tarjonta.

– Grand Forks oli sellainen paikka, että vaikka olisi halunnut lähteä johonkin, ei mikään paikka ollut auki. Hotellilla oltiin. Jopa niin tylsäksi meni, että kuulin huhua, että jotkut olivat pelanneet korttia.

Pohjoisdakotalaisen kaupungin valitseminen turnauksen isäntäkaupungiksi oli jokseenkin erikoinen valinta. Paikalliset eivät kovin sankoin joukoin löytäneet hallille edes ratkaisupeleissä.

– Olisihan se ollut mukavampaa, että porukkaa olisi ollut katsomassa. Aina se tuo fiiliksen pelaamiseen, kun on porukkaa. Ja tietenkin vielä, kun oli tosi iso halli, niin sekin vaikutti. Vaikka siellä olisi ollut porukkaa, se näytti vähäiseltä se yleisömäärä.

Ville Niemiseltä vinkkejä?

Palataan vielä lopuksi Tapparaan. Viime yönä Jori Lehterä teki uransa ensimmäisen pudotuspelimaalin NHL:ssä. Pelin jälkeen Lehterä kiitti Ville Niemistä vinkistä (lue lisää aiheesta täältä).

Tunnetusti Nieminen on toiminut mentorina myös Aleksander Barkoville. Onko Räsänenkin saanut neuvoja Niemiseltä?

– Ehkä vähän. Ei voi sanoa, että olisin joku sellainen oppipoika kuin Sasha (Barkov), mutta kyllä Villen kanssa on tullut jokunen sana jääkiekosta vaihdettua.

Kulkeeko Tapparassa soihtu sillä tavalla, että sieltä löytyy aina seuraava mentori?

– Kyllähän siellä on kokeneita pelaajia aina ollut. Sellaisia, jotka pystyvät jakamaan vinkkejä ja auttamaan nuoria pelaajia.