Viisi suomalaista oli yöllä jäällä, kun NHL:ssä pelattiin pudotuspelien toisen kierroksen ottelusarjojen ensimmäisiä otteluita. Suomalaisvahdit esiintyivät edukseen, mutta vain toinen heistä sai voiton tililleen.

Lehtonen Dallasin muurina

Kari Lehtonen oli voiton takuumies, kun Dallas Stars vei sarjan ensimmäisen ottelun St. Louis Bluesia vastaan kotonaan lukemin 2-1. Lehtonen torjui 31 laukausta 32:sta. Tässä hän venyttää ja estää Troy Brouwerin maalintekoaikeet.

Ottelu oli lopulta pitkälti maalivahtien kaksinkamppailu, kun St. Lousin maalilla Brian Elliott torjui 40 laukausta. St. Louisin Jori Lehterä oli kentällä, kun joukkue teki 1-1 tasoitusmaalin kolmannessa erässä. Pelin jälkeisessä haastattelussa Lehtonen oli tyytyväinen Dallasin peliin, mutta jakoi myös tunnustusta vastustajalle.

Rinne taisteli, Donskoi syötti

Myös Pekka Rinne oli Nashville Predators -maalilla vahvassa vireessä, kun joukkue kohtasi vieraissa San Jose Sharksin. Rinne onnistui pitämään Sharksin nollilla ja Nashvillen johdossa kolmannen erän alkuun saakka. San Jose sai tasoitusmaalista ison vaihteen silmään ja teki lopulta kolmanteen erään peräti viisi maalia, ja loppulukemat kirjattiin kotijoukkueelle 5-2. Kaksi viimeistä maaliaan San Jose teki tyhjään maaliin, joten Rinnettä ei voi syyttää niistä.

Miikka Salomäki pelasi Nashvillen paidassa reilut 13 minuuttia ilman tehoja, kun taas Joonas Donskoi syötti tarkasti San Josen 2-1-johtomaalin, jossa Joel Ward kiertää Rinteen hallitusti.

NBC Sports Hockey

@NBCSportsHockey
What a pass. What a finish! #StanleyCup

Ottelun alussa huvistusta ja kummastusta herätti kentällä tepastellut kissa. Taikauskon mukaan musta kissa tuo pahaa onnea, kun se ylittää tien – soveltuukohan tuo uskomus myös jääkiekkokaukaloon?
https://www.youtube.com/watch?v=MNR4sfM5pjM

Sinivalkoiset tilastot ja tulokset

Kari Lehtonen, Dallas Stars: 31/32 torjuntaa
Jori Lehterä, St. Louis Blues: 0+0, jääaikaa 15:59
Pekka Rinne, Nashville Predators: 33/36 torjuntaa
Miikka Salomäki, Nashville Predators: 0+0, jääaikaa 13:17
Joonas Donskoi, San Jose Sharks: 0+1, jääaikaa 14:18

Dallas Stars – St. Louis Blues 2-1
Otteluvoitot 1-0

San Jose Sharks – Nashville Predators 5-2
Otteluvoitot 1-0