Päävalmentaja Kari Jalonen vahvisti perjantaina, ettei uusia pelaajia Suomen paitaan enää tule. Kaikkien passit on leimattu ja tänään sunnuntaina Slovakiaa vastaan viimeinenkin pelaamaton Mikko Rantanen pääsee vihdoin irti.

19-vuotias Rantanen korvaa nelosketjun laidalla Teemu Pulkkisen. Jalonen odottaa nuorukaiselta monipuolisempaa peliä verrattuna Pulkkiseen.

– Hänen luisteluvoimansa, pelintekonsa ja ennen kaikkea kokonsa tuo meille varmasti fyysisyyttä. Kun eilen illalla istuin pojan kanssa alas, hänellä oli positiivinen mieli. Antaa nyt hänen pelata ja näyttää, Jalonen kommentoi lehdistölle.

Rantanen saa Slovakiaa vastaan rinnalleen Antti Pihlströmin ja Tomi Sallisen. Jalonen hakee muutoksella variaatiota nelosketjuun.

– Etsimme hiukan koostumusta meidän nelosketjuumme. Meidän nelosketju on pelannut juuri niin kuin sen on pitänyt, ei ole päästänyt yhtään maalia, puolustanut hyvin ja tehnyt kaksi maalia.

Suomen ja Slovakian välinen alkusarjan ottelu alkaa tänään kello 20:15. Leijonat on jo varmistanut paikkansa pudotuspeleissä.