16. kisapäivä takana ja Venäjän MM-turnaus on yhtä pelipäivää vaille paketissa. Finaalissa nähdään sunnuntaina Suomi ja Kanada.

Päivä alkoi Leijonien kannalta huippujännittävällä ottelulla Venäjää vastaan (lue raportti tästä). Isäntämaa siirtyi alussa johtoon, mutta koko ajan ottelussa parantanut Suomi nousi lopulta 3-1-numeroin ohi. Karhun kaadossa ratkaisevassa roolissa oli kahdesti Leijonille maalannut hyökkääjä Sebastian Aho. Varsinkin 1-1-tasoitus oli erityisen tarkka kuti nuorukaiselta.

Suomen finaalivastustaja selvisi sitten jälkimmäisessä taistossa. Runsasmaalisen taiston USA:ta vastaan Kanadalle ratkaisi 4-3-maalin päätöserässä lämännyt puolustaja Ryan Ellis (lue uutinen tästä).

Suomi taistelee huomenna historiansa kolmannesta maailmanmestaruudesta Kanadaa vastaan. Alkusarjassa Leijonat jyräsi vaivattomasti 4-0-numeroin yli, mutta nyt puolustava mestari tulee olemaan vaarallisempi. Miten taistossa käy, sen tiedämme sunnuntai-iltana.

Ottelut 21.5.

Suomi-Venäjä 3-1
Kanada-USA 4-3