MM-kisat huipentuu tänään suomalaisittain parhaalla mahdollisella tavalla, kun Leijonat kohtaa MM-finaalissa Kanadan.

Leijonat selvitti tiensä finaaliin kaatamalla sensaatiomaisesti kisaisäntä Venäjän eilisessä välieräottelussa lukemin 3-1. Kanada sen sijaan varmisti finaalipaikkansa voittamalla Pohjois-Amerikkalaisten välienselvittelyssä jännitävien vaiheiden jälkeen USA:n 4-3.

Finaalijoukkueet ovat kohdanneet kertaalleen tässä turnauksessa. Leijonat murskasi alkulohkossa Kanadan peräti 4-0. Suomi on edennyt turnauksessa finaaliin voittaen kaikki ottelunsa. Kanada on hävinnyt ainoastaan Suomelle. Voi helposti sanoa, että finaalissa pelaa ansaitusti kaksi MM-turnauksen parasta joukkuetta.

Esiotteluna pelataan pronssista

Ennen jännittävää finaaliottelua pelataan pronssiottelu, jossa kohtaavat eilen pettymään joutuneet USA ja Venäjä. Venäjä haluaa varmasti päättää kotiturnauksensa voittoon. USA koki eilen karvaan tappion Kanadalle, mutta tästä huolimatta nuorella ryhmällä riittää varmasti nälkää pronssiotteluun.

Mitaliottelut tänään:

Pronssiottelu: Venäjä-USA klo 16.15
Finaali: Suomi-Kanada klo 20:45