Sebastian Aho oli yksi ottelun sankareista, kun Suomi voitti Venäjän jääkiekon MM-kisojen välierässä 3-1 ja eteni finaaliin. Edellisessä ottelussa pisteittä jäänyt Aho teki Suomelle kaksi maalia ylivoimalla.

– Puolivälierä ei mennyt minun osaltani parhaalla tavalla. Tänään pyrin vain pelaamaan omaa peliäni ja nauttimaan pelaamisesta, Aho kertoi toimittajille R-Sport-sivuston mukaan.

Suomi on voittanut tänä vuonna jo kaksi maailmanmestaruutta. Alle 20-vuotiaiden maajoukkue voitti alkuvuodesta kultaa kotikisoissa, joissa Ahokin oli mukana, ja alle 18-vuotiaat toivat kultamitalit omista MM-kisoistaan. Suomen A-maajoukkue pyrkii jatkamaan kultaputkea sunnuntaina.

– Mahdollisuus voittaa toinen kultamitali merkitsee minulle paljon – yritän saada sen tapahtumaan. Nyt on kuitenkin jäljellä vielä yksi peli ja erittäin suuri haaste. Me pyrimme tekemään kaikkemme, jotta Suomi voittaisi kolmannen kultansa tänä vuonna.