Suomen jääkiekkomaajoukkue saapui iltapäivällä Helsinki-Vantaan lentoasemalle. Yksi median piirittämistä kiekkoilijoista oli Sebastian Aho. Nuorukainen summasi 10 MM-ottelussa tehot 3+4.

– Hieno matka ja hieno joukkue. Oli hyvä mahdollisuus menestyä. Tappio harmittaa, mutta hienoa nähdä, että täällä on silti näin paljon ihmisiä vastassa, Aho vastaili toimittajille.

 

Entä mitä mieltä Aho oli omasta pelistään turnauksessa?

– Ei ollut ehkä ihan paras startti turnaukseen, mutta loppua kohti parani. Lopussa pelasin omasta mielestäni ihan hyvin.

Ihan jokainen 18-vuotias ei tällaista kautta koe. Vuodenvaihteessa Aho oli voittamassa Suomelle alle 20-vuotiaiden maailmanmestaruutta, ja keväällä hän oli Kärpissä merkittävässä roolissa Liigan pudotuspeleissä. Nyt tuli vielä päälle miesten MM-turnaus finaaleineen.

 

 

 

– Olen saanut kokea nuorena äijänä aika paljon unohtumattomia kokemuksia. MM-finaalit ja Kärppien pleijarit sun muut.

Ensi kaudeksi NHL:ään?

Ensi kaudella edessä on askel tuntemattomaan. Ahon suuntana on NHL-seura Carolina Hurricanes, joka varasi pelintekijän viime kesänä.

– Aion taistella siitä paikasta. Se jää nähtäväksi, pääseekö sinne. Varmasti kyllä taistelen siitä paikasta, Aho vastasi Leijonat.comin esittämään kysymykseen.

 

Lopuksi on vielä mainittava Igor Larionov. MM-kisoja Leijonat.comille kommentoinut Matti ”Hakki” Hagman on vähän väliä verrannut Ahoa Larionoviin, jota pidetään yhtenä kaikkien aikojen parhaista pelintekijöistä. Aho itse otti vertauksen melko tyynesti.

– Niitä on aina kaikenlaisia spekulointeja ja muita. En itse sanoisi itseäni häneksi.