Viasatin selostaja Antti Mäkinen valotti omaa näkemystään ruotsalaisen NHL-Timmen-podcastin keskustelussa.

Mäkisen mielestä Suomen menestys turnauksessa kertoo joukkueen tason. Odotukset olivat Suomessa kovat, mutta pelaajamateriaali ei kestä vertailua muiden huippumaiden kanssa.

Viasat-selostaja kuitenkin arvostelee Suomen pelityyliä. Ottelussa Team North Americaa vastaan Suomi lähti mukaan pohjois-amerikkalaisten vauhtikiekkoon, mihin sen rahkeet eivät mitenkään voineet riittää.

– Siihen ei todellakaan kannata lähteä mukaan, kun vertaillaan näiden joukkueiden rostereita. Sen Suomi kuitenkin teki ja hävisi lukemin 4-1. Oikeudenmukaisempi lopputulos olisi kuitenkin ollut 10-1, koska Suomi oli ottelussa todella huono, Mäkinen sanoi.

-Ruotsi-ottelu oli jo parempi, mutta Ruotsia vastaan Suomi osaa tietysti pelatakin. Tiukka peli, mutta se hävittiin lopulta 2-0. Myöskään Venäjää vastaan ei saatu maaleja aikaiseksi.

Yksi syy Suomen koneen yskimiseen turnauksessa oli Mäkisen mukaan joukkuepelin puute, mitä voi pitää yllättävänä. Yleensä Suomella on tapana kompensoida materiaalin kapeutta hyvällä yhteispelillä, mutta tällä kertaa maalivahti, puolustus ja hyökkäys eivät olleet samalla aaltopituudella.

Keskustelussa puitiin myös Leo Komarovin otteita, jotka ovat närkästyttäneet etenkin ruotsalaisia. Mäkinen sanoi Komarovin yrittäneen pelata tyylilleen uskollisesti. Siinä vaiheessa kun Komarov huomasi, että nyt pitää laittaa ylimääräistä vaihdetta silmään, hän meni kuitenkin liian pitkälle.

– Rehellisesti sanoen Komarov ei onnistunut roolissaan. Hän otti turhia jäähyjä. Se on ymmärrettävää, sillä hän yritti sytyttää joukkueen, kun kukaan muukaan sitä ei tehnyt. Hän teki sen kuitenkin väärällä tavalla.