Suomalaishyökkääjä Teemu Pulkkiselle viime ajat ovat olleet luvattoman haasteellisia. Viime kaudella loukkaantuminen pilasi käytännössä ottaen koko kauden, kun vastuuta ei enää sen jälkeen tahtonut irrota ja myös kuluvan syksyn harjoitusleiri käynnistyi lasaretissa.

Paistaa se aurinko risukasaankin, kuuluu vanha sanonta, ja näin on myös autokaupungin leijonahyökkääjän kohdalla. Hänet nimittäin nimettiin ensi yöksi joukkueensa kokoonpanoon, harjoitusotteluun Chicago Blackhawksia vastaan.

Asian vahvisti toimittaja Ansar Khan Twitter-tilillään.

”En tiennyt missä mennään”

Pulkkinen kärsi viime kauden aikana olkapäävammasta ja osallistuminen alakuloisesti hyökkääjän osalta sujuneisiin viime kevään MM-kisoihin vain pahensi tilannetta.

– Viime kaudella olkapääni ei tuntunut kovinkaan hyvältä. Loppukaudesta en kuitenkaan pelannut paljoa, joten en tiennyt tarkalleen missä sen kanssa mentiin.

– MM-kisoissa se vaivasi minua jälleen, joten päätimme ottaa varman päälle ja tehdä siitä paremman.

Detroitin suunnalla Pulkkisen ennakoitiin olevan sivussa 4-6 kuukauden ajan, joten pikainen toipumisaikataulu on huikea juttu.

Toipumisensa myötä hänellä on mahdollisuus taistella aidosti paikasta Red Wingsin pelaavassa kokoonpanossa jo alkukaudesta.